Persoanele care doresc să viziteze Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi sunt rugate să folosească calendarul de mai jos pentru a-şi programa vizita la BCU.
Selectaţi ziua, intervalul orar când doriţi să vizitaţi biblioteca şi completaţi formularul afişat. După completarea acestuia, veţi primi pe mail confirmarea rezervării.
Dacă aţi completat deja formularul şi doriţi să anulaţi rezervarea, vă rugăm să contactaţi Secretariatul Bibliotecii, cu cel puţin 24 de ore înainte de vizita programată, la telefon 0232 261796 sau 0232 264245 (interior 105), fax 0232 261796 sau la adresa de email directiune.bcu@gmail.com.
Sâmbăta vizitele ghidate se fac pentru grupuri mai mari de 8 persoane, iar taxa de vizitare este de 20 lei/adult și 10 lei/copil. Pentru grupurile organizate de elevi și studenți, tariful este de 5 lei /persoană. Programările se fac cu cel puţin 24 de ore înainte, doar pentru intervalul orar 10.00-13.00.
Tarifele pentru vizitele ghidate care au loc sâmbăta se plătesc doar prin ghiseul.ro. Accesează ghidul de utilizare aici.
Important: Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate doar în scopul confirmării sau anulării rezervării, în conformitate cu prevederile GDPR.
There are no reviews yet. Be the first one to write one.
Ați vizitat Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi? Aici puteţi să ne împărtăşiți impresiile dumneavoastră.
O instituție de cultură cu o istorie deosebită, o clădire impresionantă care și-a recăpătat strălucirea, o prezentare plină de căldură și entuziasm. Mulțumim d-nei Mihaela Ulman ! Voi reveni cu drag împreună cu prietenii!
Un loc minunat , o vizita încărcată de frumos cu ajutorul ghidului Mihaela Ulman.
De nelipsit celor ce vor sa cunoască Iașiul cultural.
Ne inclinam cu respect !
Biblioteca Central Universitară din Iași este un monument al culturii și al cunoașterii. Iar faptul că administrația BCU deschide porțile vizitatorilor, turiștilor și nu doar utilizatorilor este un pas înainte pentru a promova instituția, clădirea, arhitectura și istoria Bibliotecii. Am participat la turul ghidat alături de ghidul Evelina, fiind purtați prin toate etapele istoriei bibliotecii din Iași. Am văzut maiestuoasa sală cu loja regală dar și câteva săli de cărți.
Atât pentru mine, cadru didactic, dar mai ales pentru studenții care m-au însoțit a fost o experiență fabuloasă și a permis o mai bună înțelegere a rolului BCU în crearea unei fundații solide pentru Iași – capitală a culturii. Iar angajații BCU reușesc să ducă numele acesta mai departe.
Felicitări pentru viziunea aceasta de deschidere către publicul larg si felicitări, Evelina, pentru cunoștințele avansate despre istoria acestei instituții.
Mai venim!
Am avut parte de un ghid extraordinar, foarte bine informat şi atent cu vizitatorii de toate vârstele. Am aflat lucruri noi şi aş repeta experienţa!
Am vizitat biblioteca împreună cu clasa mea, 24 de elevi de clasa a II-a, pe 1 martie 2023.
Turul bibliotecii a fost încântător!
Îi mulțumim din suflet doamnei Mihaela pentru răbdare, pentru competență, pentru frumusețe și blândețe!
Felicitări!
Am fost foarte încântați de frumoasă prezentare.Vizitarea unei biblioteci prestigioase precum Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu ” din Iași poate însemna, pentru un elev de clasa a III-a sau a IV-a, un eveniment hotărâtor pentru viitorul său parcurs școlar, sau, de ce nu, pentru întreaga sa viață, întrucât, așa cum afirma Carl Thomas Rowan, „biblioteca este templul învățării, iar învățătura a eliberat mai mulți oameni decât toate războaiele”. Felicitări!
Multumim mult mult de tot pentru ghidare prin biblioteca. A fost foarte frumos sa va intalnim si sa vedem inca un loc fenomenal prin Iasi. Si va multumesc foarte mult pentru rabdarea intrebarilor noastre. Este un loc in acelasi timp relaxant si captivant. Vederile din cupola/observator sunt pentru amintiri nemuritoare.
O vizita despre care copiii spuneau că va fi plictisitoare (,, Trebuie doar să tăcem și să ascultăm… PLICTISITOOOOR! „), s-a dovedit a fi una captivantă, cu ajutorul doamnei ghid, Mihaela, căreia ii mulțumim! Săli mari și luminoase, simboluri ale regalității și culturii, detalii pe care, în treacăt fiind, nici nu le luam în seamă, ne-au făcut mai atenți și mai rspectuși!
Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iași este una dintre cele mai impresionate clădiri pe care le-am văzut. Arhitectura, detaliile și secretele din spatele fiecărui element te poartă în timp și îți oferă o frântură din eleganța vremurilor monarhiei.
Varietatea cărților, personalul și ambientul fac invitatie la lectură.
Mulțumim doamnei ghid pentru amabilitatea, căldura și pasiunea cu care ne-a călăuzit vizita!
Am fost student al Universitatii-Al.I.Cuza ,1971-1975,am invatat aici pentru examene.Pe atunci conditii excelente,acum poate mai mult decit atunci.