Persoanele care doresc să viziteze Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi sunt rugate să folosească calendarul de mai jos pentru a-şi programa vizita la BCU.
Selectaţi ziua, intervalul orar când doriţi să vizitaţi biblioteca şi completaţi formularul afişat. După completarea acestuia, veţi primi pe mail confirmarea rezervării.
Dacă aţi completat deja formularul şi doriţi să anulaţi rezervarea, vă rugăm să contactaţi Secretariatul Bibliotecii, cu cel puţin 24 de ore înainte de vizita programată, la telefon 0232 261796 sau 0232 264245 (interior 105), fax 0232 261796 sau la adresa de email directiune.bcu@gmail.com.
Sâmbăta vizitele ghidate se fac pentru grupuri mai mari de 8 persoane, iar taxa de vizitare este de 20 lei/adult și 10 lei/copil. Pentru grupurile organizate de elevi și studenți, tariful este de 5 lei /persoană. Programările se fac cu cel puţin 24 de ore înainte, doar pentru intervalul orar 10.00-13.00.
Tarifele pentru vizitele ghidate care au loc sâmbăta se plătesc doar prin ghiseul.ro. Accesează ghidul de utilizare aici.
Important: Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate doar în scopul confirmării sau anulării rezervării, în conformitate cu prevederile GDPR.
There are no reviews yet. Be the first one to write one.
Ați vizitat Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi? Aici puteţi să ne împărtăşiți impresiile dumneavoastră.
O vizită la BCU depășește orice gânduri sau așteptări. Intri într-o clădire monumentală, presărată cu mozaicuri, flori sculptate și simboluri. Ghidul care te însoțește începe să țeasă povești în jurul oricărui element peste care treci cu privirea, pășești dintr-o sală în alta, ajungi pe balcon sau în cupolă, afli despre regi, cărți, despre trecut și prezent. Pe noi ne-a însoțit dna Mihaela Tatiana Ulman, căreia îi mulțumim pentru talentul, pasiunea și profesionalismul cu care primește oaspeții la bibliotecă, ca o adevărată gazdă bună!
Am efectuat o visita la Biblioteca Centrala M. Eminescu din Iasi.
Pasiunea si comptententa de care a dat dovada ghida noastra Dna. Evelina Frunzete, ne-a permis sa intelegem mai bine istoria locului de-a lungul timpului dar si celebrele persoanaje care au facut ca aceasta biblioteca sa fie un bogat lacas de informatii.
Ii multumim pe aceasta cale si speram ca aceasta comoara sa-si imbogateasca patrimoniul.
Adrian & Cornelia Pasare ,Franta
30/06/2022
„Am fost vineri la bibliotecă, ne-am programat și am avut parte de o experiență superbă în acest lăcaș de cultură, atât datorită clădirii impresionante și volumului de cărți, cât și datorită d-nei bibliotecar care ne-a fost ghid pe tot traseul și ne-a impresionat plăcut cu toate informațiile oferite. Nota 10 cu plus pentru toți cei ce se ocupă de această bibliotecă utilă și frumoasă!”
O experienţă minunată datorită d-rei Evelina Frunzete care ne-a însoţit ca ghid în vizita noastră prin această bibliotecî monument istoric Deosebit de amabilă şi extrem de competentă .Evelina ne-a prezentat nu numai istoricul și modul de funcționare al bibliotecii ,dar ne-a ținut și o frumoasă lecție despre dulcele târg al Iașului…îi mulțumim și vom reveni oricând cu plăcere. grup 3 prietene 60+
Foarte frumos, am ramas placut impresionata. Ghidul ne-a prezentat istoria bibliotecii cat si a Iasului cu obiectivele turistice. Cultura vasta si pasiunea ghidului Evelina s-a resimtit in toata prezentarea. Recomand cu incredere
Foarte impresionata de serviciile oferite de BCU si mai ales de ghidul turistic😍. Pasiunea pentru istorie si cultura reiese din observatiile domnisoarei care ne-a fost ghid careia ii multumim pentru serviciile sale speciale! Turul Bcu a fost gratuit! Impresionate😍
Am vizitat Biblioteca Universitară însoțită de o grupa de copii preșcolari, cu emoții la gândul că sunt destul de mici pentru a înțelege măreția locului în care ne aflăm. Dar, deosebita noastră gazdă, d-na Mihaela Ulman, a știu cum să „împacheteze” toate informațiile într-o activitate potrivită pentru copii astfel încât am intrat cu toții într-o „poveste interactivă”.
Bineînțeles, cum era de așteptat, cam jumătate dintre copii au plecat cu gândul că vor fi bibliotecari, editori sau chiar vor construi o biblioteca. 😊
Mulțumim! Tot respectul pentru munca dvs! 👏
Dna Mihaela Ulman te introduce intr-o poveste frumoasa cu regi, regine, grifoni, simboluri, mesaje si ecouri 😊 Copiii sunt absorbiti de entuziasmul cu care dumneaei povesteste si prezinta totul. Multumim pentru o experienta minunata! 😊
În răcoarea grădinii care este Biblioteca Fundației Ferdinand (și Maria), purtați de valurile și meandrele brâielor care o ocrotesc, printre crini, stânjenei, lalele, anemone și palmieri, păziți aprig de un grifon neclintit așezat pe comoară, ne-am reunit pentru ultima dintre sâmbetele de descoperire a acestei minunate instituții pe care o știm drept Biblioteca Centrală Universitară. O ultimă întâlnire, o ultimă vânătoare de comori, cu un grup mare de tineri. Întâlnire revigorantă și dătătoare de încredere că Iașul încă mai are povești de depănat și locuri secrete de dezvăluit care să le placă până și tinerilor, care încă mai iubesc joaca de-a ghicitorile, enigmele, integramele și mesajele secrete. Tineri curioși și luminoși, cu chipuri expresive și ochi strălucitori.
O experiență dintre cele mai formatoare, dintre cele mai profund instructive, de care atât Biblioteca Centrală Universitară, cât și noi, CityID, suntem mândri de a o fi putut pune la dispoziția tinerilor mai mult sau mai puțin ieșeni. Din iubire pentru Iași și cei care l-au făurit.
CityID mulțumește BCU și cu asupra de măsură Mihaelei Ulman, pentru minunatele zile de sâmbătă petrecute împreună cu zâmbetul ca o floare și eleganța cuceritoare și pentru ideea unui astfel de proiect special. Abia aștept să-l mai repetăm!
Elevii Scolii Uricani au fost deosebit de incantati de vizita la biblioteca, de grandoarea cladirii si de lucrurile deosebite pe care le-au aflat pe parcursul turului ghidat. Un povestitor bland si apropiat de copii, ghidul nostru a stiut cum sa ne poarte, maiestrit, intr-o lume cu urme vizibile ale regalitatii. Multumim, promitem sa revenim!