Sponsorizări

INVITAȚIE DE SPONSORIZARE

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași este cea mai veche bibliotecă universitară din țară și una dintre cele mai importante biblioteci din România. Biblioteca deservește anual peste 14.000 de utilizatori, publicul specific fiind format din studenți, cadre didactice universitare, doctoranzi, cercetători, absolvenți de învățământ superior. Pe lângă rolul tradițional de bibliotecă universitară, biblioteca este implicată și în activități care animă viața publică: organizarea și găzduirea de evenimente publice, implicarea în dezvoltarea unei infrastructuri culturale de calitate, prin parteneriate derulate cu autoritățile publice și cu alte instituții și organizații educative și culturale din rețeaua locală și națională, susținerea unor activități de perfecționare profesională, consolidarea capitalului simbolic al orașului Iași, considerat centru istoric al științelor și artelor.

În fiecare an, la începutul lunii noiembrie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și Fundația Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” organizează o serie de manifestări menite să omagieze excelenţa profesională şi continuitatea academică.

Cunoscută sub denumirea Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi (8-10 noiembrie 2024), seria de activități constituie un prilej pentru dezbaterea unor teme actuale din domeniul științei informării și documentării. Calendarul cuprinde activități de larg interes pentru iubitorii de carte: conferință, Ziua Porților deschise, expoziții, workshop-uri, concursuri, proiecții video indoor și outdoor – videomapping etc. Printre invitații noștri se numără personalități culturale și academice, reprezentanți ai autorităților, cadre didactice universitare, bibliotecari, cercetători, studenți și alți iubitori ai cărții.

Cu speranța că prezenta ediție a Zilelor BCU Iași va constitui un eveniment pe care îl veți reține pentru agenda dumneavoastră din această toamnă, lansăm o invitație deschisă pentru sponsorizarea activităților organizate în cadrul acestui evenimentului.

O manifestare de succes se bazează pe sprijinul acordat de către sponsori. Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași oferă companiei dumneavoastră oportunitatea de a-și prezenta produsele și serviciile la una din cele mai importante manifestări educaționale organizată pe plan local.

 

Oportunități de promovare
oferite sponsorilor pe perioada evenimentului

 

 • Instalarea unui stand de prezentare la intrarea în sediul central al BCU „M. Eminescu” Iași;
 • Expunerea unui roll-up în toate locațiile unor vor avea loc evenimente;
 • Includerea siglei pe pliante, afișe, materiale promoționale;
 • Inserția materialelor promoționale în mapa care este oferită participanților;
 • Postarea logo-ului companiei pe www. bcu-iasi.ro în secțiunea dedicată evenimentului;
 • Desfăşurarea unei campanii de promovare a sponsorilor pe pagina de Facebook BCU Iași (18 k urmăritori), precum și pe celalalte pagini social media ale instituției;
 • Includerea siglelor partenerilor şi sponsorilor în slideshow-ul care va rula în deschiderea conferinţei inaugurale care va avea loc în Aula Bibliotecii (330 locuri).

 

Oportunități de promovare și beneficii oferite sponsorilor și partenerilor
– pentru parteneriate de lungă durată –

 

 • Punerea la dispoziție a spațiilor bibliotecii în vederea organizării de evenimente

(Aula Bibliotecii – 330 de locuri; Sala B.P. Hasdeu – 50 de locuri);

 • Amplasarea pe durata evenimentelor organizate (expoziții, lansări de carte, cursuri etc.) a unui stand de promovare a companiei;
 • Amplasarea unui roll-up pe perioada evenimentelor organizate de BCU Iași;
 • Postarea unui link permanent pe site-ul www.bcu-iasi.ro, în secțiunea Sponsori/Parteneri;
 • Desfășurarea de campanii de promovare a partenerilor pe pagina de Facebook a BCU Iași

(18 k urmăritori);

 • Difuzarea de materiale promoționale în diverse locații din bibliotecă (hol intrare, Sala Multimedia).

Pachete sponsorizare

1000 euro

BENEFICII

 • Punerea la dispoziție a spațiilor bibliotecii în vederea organizării unui eveniment* de către compania care sponsorizează biblioteca (în Aula Bibliotecii – 330 de locuri sau în Sala B.P. Hasdeu – 50 locuri) – cu programare în prealabil;

1 eveniment/an

Sala Hasdeu –  eveniment de o zi, durata evenimentului: maximum 4 ore;

Aula Bibliotecii – eveniment de o zi, durata evenimentului: maximum 3 ore.

 • Expunerea pe perioada evenimentului a unui banner outdoor (pe grilajul lateral al clădirii,

Str. Păcurari);

 • Amplasarea pe perioada evenimentului a unui stand de promovare a companiei, precum și a unui roll up în sala în care are loc evenimentul;
 • Reduceri în cazul solicitării sălilor în vederea organizării altor evenimente;

* În Sala B.P. Hasdeu pot fi organizate evenimente de prezentare a unor produse, întâlniri profesionale, workshop-uri, cursuri, dezbateri etc. Aula Bibliotecii poate găzdui evenimente de tipul: conferințe, evenimente de premiere, proiecții video etc.

 

Pachete sponsorizare

 

2000 euro

BENEFICII

 • Punerea la dispoziție a spațiilor bibliotecii în vederea organizării a 2 evenimente* de către compania care sponsorizează biblioteca (în Aula Bibliotecii – 330 de locuri sau în Sala B.P. Hasdeu – 50 locuri) – cu programare în prealabil;

2 evenimente/an

Sala Hasdeu –  eveniment de o zi, durata evenimentului: maximum 6 ore;

Aula Bibliotecii – eveniment de o zi, durata evenimentului: maximum 6 ore.

 • Expunerea pe perioada evenimentului a unui banner outdoor (pe grilajul lateral al clădirii,

Str. Păcurari);

 • Amplasarea pe perioada evenimentului a unui stand de promovare a companiei, precum și a unui roll up în sala în care are loc evenimentul;
 • Reduceri în cazul solicitării sălilor în vederea organizării altor evenimente;

* În Sala B.P. Hasdeu pot fi organizate evenimente de prezentare a unor produse, întâlniri profesionale, workshop-uri, cursuri, dezbateri etc. Aula Bibliotecii poate găzdui evenimente de tipul: conferințe, evenimente de premiere, proiecții video etc.

       Date de  contact:

       Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași
Str. Păcurari, Nr. 4, 700511, Iași
Telefon: +40 0232 264245
Email: directiune.bcu@gmail.com
Website: www.bcu-iasi.ro
CUI: 4540836
Banca: Trezoreria Iași
Cont (RON): RO09TREZ40620E370100XXXX

 

Cum mai puteți susține biblioteca?

 

În fiecare an puteți direcționa către Fundaţia Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi 20% din impozitul pe profit datorat statului. Astfel prin contribuţia Dumneavoastră puteţi susţine achiziţia de carte şi resurse electronice, modernizarea bibliotecii și organizarea de evenimente culturale care se desfășoară în spațiul instituției.

Procedura de redirecţionare este simplă.

 1. Se va întocmi un contract de sponsorizare.
 2. Contractul completat va fi apoi trimis în două exemplare semnate şi ştampilate pe adresa fundatiabcu@gmail.com sau pe adresa Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, Strada Păcurari, Nr. 4, 700511, Iaşi. Îl semnăm şi noi, îl ştampilăm şi returnăm un exemplar firmei. Contractul reprezintă baza redirecţionării cotei de 20% din impozitul pe profit.

Persoanele juridice pot direcționa 20% din impozitul pe profit de la stat către o organizație neguvernamentală, cu condiția ca suma să nu depășească 0,3% din cifra de afaceri. Sponsorizarea trebuie să aibă loc înainte de 31 decembrie.

Pentru informații si alte detalii privind sponsorizările, nu ezitați să ne contactați.

Date de contact:

Fundația Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași
Str. Păcurari, Nr. 4, 700511, Iași
Email: fundatiabcu@gmail.com
Website: https://www.bcu-iasi.ro/fundatiabcuiasi
Cod de identificare fiscală a entităţii non-profit: 11896560
Cod bancar (IBAN): RO94BTRLRONCRT0473609001 deschis la Banca Transilvania