BCU Iaşi lansează un concurs de fotografie cu premii în bani şi cărţi pentru cititorii săi
„Eu şi Biblioteca” - CONCURS DE FOTOGRAFIE


BCU Iaşi lansează concursul de fotografie „Eu și Biblioteca”, adresat cititorilor pasionaţi de fotografie. Competiţia îi provoacă pe fotografii amatori să realizeze imagini cu ei și Biblioteca (Fundația Regele Ferdinand I), în exterior sau în interior, cu telefonul sau cu un aparat de fotografiat, selfie sau nu, şi să le trimită, în perioada 24 octombrie – 31 octombrie 2019, la adresa bcumeiasi@gmail.com.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din fotografi profesionişti şi de votul publicului. Premiile vor consta în bani, cărţi şi materiale promoţionale cu Biblioteca. Fotografiile primite vor putea fi votate de public pe site-ul bibliotecii www.bcu-iasi.ro, la secţiunea dedicată concursului. Perioada de votare este 1 noiembrie – 7 noiembrie 2019. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii.

Cele mai reuşite şi mai originale imagini vor fi premiate sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi. Premiile sunt oferite de Banca Transilvania.

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE

ARTICOLUL 1 – Organizatori
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, cu sediul în Strada Păcurari, Nr. 4, 700511, Iaşi, România, organizează concursul de fotografie intitulat „Eu şi biblioteca”, începând din data de 24 octombrie până pe data de 7 noiembrie 2019 inclusiv.
ARTICOLUL 2 – Participanţi
Acest concurs se adresează fotografilor amatori, utilizatori ai BCU Iaşi care au calitatea de student. Pentru a dovedi că sunt utilizatori ai Bibliotecii, câştigătorii au nevoie de permisul de bibliotecă şi carnetul de student vizate pe anul în curs.
Persoanele direct implicate în organizarea, realizarea şi promovarea concursului nu se pot înscrie în competiţie.
ARTICOLUL 3 – Modalitatea de participare
Participanţii trebuie să trimită între 24 octombrie şi 31 octombrie 2018, ora 23.59, prin email, la adresa bcumeiasi@gmail.com, o fotografie cu ei şi Biblioteca. Fotografia poate fi facută în exteriorul sau în interiorul Bibliotecii, cu telefonul sau cu aparatul de fotografiat, poate fi de ansamblu sau de detaliu, selfie sau nu, după preferinţe. Un participant are dreptul să înscrie în concurs o singură fotografie, însoţită de un titlu şi de data la care a fost facută.
În email, participanţii trebuie să precizeze:
- la subiectul mesajului: „Concurs de fotografie”
- în mesaj: prenume, nume, oraş, email, telefon

ARTICOLUL 4 – Informaţii despre fotografii
În momentul trimiterii fotografiilor participanţii trebuie să se asigure că următoarele condiţii sunt respectate:

  • format JPG;
  • dimensiunea între 1 MG şi 5 MG;
  • fotografiile sunt fără drepturi de autor;
  • dacă în fotografie apare şi altă persoană, în prim plan, participantul trebuie să deţină acordul persoanei pentru a permite organizatorilor utilizarea fotografiilor în concurs;
  • fotografiile nu trebuie să aducă atingere instituţiei sau vreunei persoane şi să nu constituie un ultraj contra bunelor moravuri, o incitare la comiterea anumitor infracţiuni sau delicte, o provocare sau discriminare, o instigare la ură sau la violenţă.
  • fotografiile vor face obiectul unei selecţii prealabile realizate de către organizatori. Prin înscrirea la concurs, fiecare participant acceptă ca fotografia să poată fi distribuită şi exploatată în mod liber pe suportul digital al organizatorului – paginile de social media ale BCU Iaşi (www.facebook.com/BCUIasi, www.twitter.com/bcuiasi, www.instagram.com/bcuiasi) şi site-ul instituţiei www.bcu-iasi.

ARTICOLUL 5 – Selecţia şi premierea câştigătorilor
Utilizatorii internet vor putea să voteze fotografia preferată AICI. Votul va fi deschis începând cu data de 1 noiembrie până pe 7 noiembrie 2019, ora 23.59. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii. La finalul concursului clasamentul în urma votului publicului şi a deciziei juriului va permite aflarea câştigătorilor.

Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu format din fotografi profesionişti şi a votului publicului. Juriul va selecta fotografiile câştigătoare în funcţie de criterii estetice, originalitate şi maniera de punere în valoare a clădirii Bibliotecii.
Premiile acordate în cadrul concursului sunt următoarele:
Premiul I: 250 de lei
Premiul II: 200 de lei
Premiul III: 150 de lei
Menţiuni speciale: cărţi şi materiale promoţionale cu BCU Iaşi

Premiile nu sunt transferabile. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, 9 noiembrie, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi. Rezultatele vor fi postate pe site-ul www.bcu-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a instituţiei, până la data de 9 noiembrie 2019.
Câştigătorii care nu confirmă în termen de 10 zile de la înştiinţare nu vor mai avea dreptul să îşi revendice premiul câştigat. În acest caz, premiul nu va fi alocat. În momentul ridicării premiului, câştigătorul trebuie să facă dovada că este utilizator BCU Iaşi prin prezentarea permisului de bibliotecă şi carnetul de student vizate pe anul în curs.

ARTICOLUL 6 - Responsabilităţi
Organizatorul nu va fi răspunzător în cazul unei disfuncţii tehnice (a serverului şi/sau a Internetului), caz în care participanţii nu vor avea dreptul la nici un fel de compensare.
Facebook nu este implicat în niciun fel în organizarea acestui concurs. În consecinţă, nu poate fi tras la răspundere în cazul unei reclamaţii.
ARTICOLUL 7 – Acceptarea regulamentului
Participarea la acest concurs implică acceptarea deplină a prezentului regulament. Orice informaţie incompletă sau declaraţie falsă de identitate sau de adresă va atrage eliminarea automată din concurs a participantului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a verifica exactitatea informaţiilor furnizate de participanţi.
ARTICOLUL 8 – Forţa majoră

Organizatorul nu poate fi tras la răspundere dacă, din motive independente de voinţa sa, concursul se modifică, se amână sau se anulează integral sau parţial. Organizatorul nu poate fi responsabil şi nu i se pot solicita compensaţii.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a invalida în orice moment şi fără notificare prealabilă înscrierea oricărui participant care nu respectă prezentul regulament.
BCU Iași este operator de date cu caracter personal înregistrat în Registrul de Evidență la Autoritatea Națională pentru Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub nr. de înregistrare 41543. BCU Iași asigură confidențialitatea și prelucrarea datelor personale oferite de participanții la concursul de fotografie, în conformitate cu Regulamentul RGPD 679/2016.
Prin înscrierea la concursul de fotografie participanții își dau consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal trimise prin email.

Concurs de fotografie

Vizualizați fotografiile înscrise în concurs AICI


Concursul „Eu și Biblioteca" şi-a desemnat câştigătorii!

În urma analizei juriului au fost desemnaţi următorii câştigători:
Ştefania Iuliana Vizaru, Maria Ciobanu, Antonina Farcaş, Leonard Cosmin Dămoc, Andreea Roman, Georgiana Văculişteanu, Raluca Mihaela Sandu, Teodora Nicoleta Mihăiuc, Maria Bordianu, Andreea Butunoi (ordinea este aleatorie şi nu reprezintă ordinea premiilor şi menţiunilor).

Premierea va avea loc mâine, 9 noiembrie 2019, ora 11.30, în Aula Bibliotecii.
Candidaţii sunt rugaţi să aibă la ei buletinul, permisul de bibliotecă și carnetul de student vizate pe anul în curs.

Mulţumim tuturor concurenţilor pentru participare şi vă aşteptăm la următorul concurs!

Sus