„IERI ȘI AZI DESPRE RADIO - 100 DE ANI DE RADIO PUBLIC ÎN LUME”

expozitie bibliografica

În ultimele decenii, mijloacele de informare în masă au cunoscut o adevărată revoluţie. Internetul a devenit una dintre principalele modalităţi de distribuire a informaţiei. Televiziunea a evoluat în mare viteză către noi standarde de calitate şi spre noi moduri de transmisie. Cu toate acestea, radioul, care împlineşte 100 de ani de existenţă, rămâne unul dintre mijloacele majore de informare în masă şi de divertisment.

Mai timid decât alte sectoare, cel al radiodifuziunii a urmat, şi el, trendul digitalizării. Pentru a răspunde noilor provocări tehnologice generate de limitele spectrului de emisie şi a oferi ascultătorilor o calitate mai bună a sunetului şi o recepţie superioară, radioul a căutat noi căi de emisie. Posturile au început să emită masiv prin Internet, dar şi terestru.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului, aniversată pe data de 13 februarie, Serviciul Relații cu Publicul și Împrumut Interbibliotecar al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași organizează în perioada 10-29 februarie 2020, în spațiul expozițional, de la etajul I al sediului central, expoziția bibliografică „Ieri și azi despre Radio. 100 de ani de Radio Public în lume". Aceasta cuprinde cele mai reprezentative publicaţii din colecţiile bibliotecii având ca temă radioul (BCU Iaşi deține peste 1480 de cărți, 550 de articole și studii din periodice și peste 490 de documente digitale pe această temă), la care se adaugă câteva CD-uri și albume. Expoziţia este întregită de colaje de fotografii şi articole însoțite de texte explicative, din diferite domenii de interes radiofonic, precum: Istoria Radioului, Radio Europa Liberă – Radioul în timpul comunismului, Radio România, Radio Moldova – Radio Iași, Teatrul Radiofonic.

Vă invităm joi, 13 februarie 2020, orele 13:30, la etajul I al sediului central al bibliotecii pentru a participa la deschiderea oficială a expoziției, alături de bibliotecarii din cadrul Serviciului Relaţii cu Publicul şi Împrumut Interbibliotecar care s-au ocupat de realizarea acestei expoziţii (Carmen Vițcu, Ioana Nichituș și Geanina Ionescu) şi de invitatul special, doamna Claudia Crăcăleanu, manager al Radio Iași.

Vă așteptăm cu drag!

expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie

Sus