Acces gratuit la colecția de reviste CEEOL

În perioada 21.10.2019 – 17.11.2019, biblioteca vă oferă acces gratuit la colecția de reviste CEEOL.

Modalitate de acces: pe bază de IP institutional (din spațiile BCU) si acces mobil, folosind contul și parola de la celelalte baze de date abonate.

Link de acces pe IP: https://www.ceeol.com/

Despre CEEOL

Central and Eastern European Online Library (CEEOL) este o bază de date cu documente indexate în text integral, acoperind domeniul științelor umaniste și sociale. Articolele științifice aparțin autorilor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Colecțiile includ articole în limba de origine publicate în reviste și cărți academice, în format electronic, precum și literatură gri.

În lista domeniilor acoperite de CEEOL se regăsesc: antropologie, cultură și societate, economie, studii de gen, istorie, studii iudaice, arte plastice, literatură, lingvistică, științe politice și științe sociale, filosofie, religie, drept.

CEEOL este actualizată zilnic, numărul de articole adăugate lunar fiind de aproximativ 4.000. Dezvoltarea colecției de cărți electronice CEEOL a început în 2016, iar proiectul colecției de literatură gri oferă cercetătorilor acces la peste 3.000 de articole aparținând acestei categorii.

Sus