BCU Iaşi lansează un concurs de fotografie cu premii în bani şi cărţi pentru cititorii săi


BCU Iaşi lansează concursul de fotografie „Biblioteca într-o imagine”, adresat cititorilor pasionaţi de fotografie. Competiţia îi provoacă pe fotografii amatori să realizeze imagini cu clădirea Bibliotecii (Fundația Regele Ferdinand I) şi să le trimită, în perioada 10 octombrie – 30 octombrie 2018, la adresa bcumeiasi@gmail.com.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din fotografi profesionişti şi prin votul publicului. Premiile vor consta în bani, cărţi şi materiale promoţionale cu Biblioteca. Fotografiile primite vor putea fi votate de public pe site-ul bibliotecii www.bcu-iasi.ro, la secţiunea dedicată concursului. Perioada de votare este 31 octombrie – 7 noiembrie 2018. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii.

Cele mai reuşite fotografii cu clădirea BCU Iaşi vor fi premiate sâmbătă, 10 noiembrie 2018, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi.

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE

ARTICOLUL 1 – Organizatori
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, cu sediul în Strada Păcurari, Nr. 4, 700511, Iaşi, România, organizează concursul de fotografie intitulat „Biblioteca într-o imagine”, începând din data de 10 octombrie până pe data de 7 noiembrie 2018  inclusiv.
ARTICOLUL 2 – Participanţi
Acest concurs se adresează fotografilor amatori, utilizatori ai BCU Iaşi. Pentru a dovedi calitatea de utilizator al Bibliotecii, câştigătorii au nevoie de permisul de bibliotecă vizat pe anul în curs.
Persoanele direct implicate în organizarea, realizarea şi promovarea concursului nu sunt eligibile pentru înscrierea în competiţie.
ARTICOLUL 3 – Modalitatea de participare
Participanţii trebuie să trimită între 10 octombrie şi 30 octombrie 2018, ora 23.59, prin email, la adresa bcumeiasi@gmail.com, o fotografie cu clădirea Bibliotecii, surprinsă din exterior. Fotografia va fi însoţită de un titlu şi de data la care a fost realizată. Fotografiile pot fi realizate cu telefonul sau cu aparatul de fotografiat. Un participant are dreptul să înscrie o singură fotografie în concurs.
În email, participanţii trebuie să precizeze:
- la subiectul mesajului: „Concurs de fotografie”
- în mesaj: prenume, nume, oraş, email, telefon, calitatea (student, absolvent etc.)

ARTICOLUL 4 – Informaţii despre fotografii
În momentul trimiterii fotografiilor participanţii trebuie să se asigure că următoarele condiţii sunt respectate:

 • format JPG;
 • dimensiunea între 1 MG şi 5 MG;
 • fotografiile sunt fără drepturi de autor;
 • dacă în fotografie apare şi altă persoană, în prim plan, participantul trebuie să deţină acordul persoanei pentru a permite organizatorilor utilizarea fotografiilor în concurs;
 • fotografiile nu trebuie să aducă atingere instituţiei sau vreunei persoane şi să nu constituie un ultraj contra bunelor moravuri, o incitare la comiterea anumitor infracţiuni sau delicte, o provocare sau discriminare, o instigare la ură sau la violenţă.
 • fotografiile vor face obiectul unei selecţii prealabile realizate de către organizatori. Prin înscrirea la concurs, fiecare participant acceptă ca fotografia să poată fi distribuită şi exploatată în mod liber pe suportul digital al organizatorului – paginile de social media ale BCU Iaşi (www.facebook.com/BCUIasi, www.twitter.com/bcuiasi, www.instagram.com/bcuiasi) şi site-ul instituţiei www.bcu-iasi pe care vor fi distribuite fotografiile participanţilor.

ARTICOLUL 5 – Selecţia şi premierea câştigătorilor
Utilizatorii internet vor putea să voteze fotografia preferată pe site-ul bibliotecii, la secțiunea dedicată concursului. Votul va fi deschis începând cu data de 31 octombrie până pe 7 noiembrie 2018, ora 23.59. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii. La finalul concursului clasamentul în urma votului publicului şi a deciziei juriului va permite aflarea câştigătorilor.
Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu format din 3 fotografi profesionişti şi a votului publicului. Juriul va selecta fotografiile câştigătoare în funcţie de criterii estetice, originalitate şi maniera de punere în valoare a clădirii Bibliotecii.
Premiile acordate în cadrul concursului sunt următoarele:
Premiul I: 200 de lei
Premiul II: 150 de lei
Premiul III: 50 de lei
Menţiuni speciale: cărţi şi materiale promoţionale cu BCU Iaşi

Premiile nu sunt transferabile. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, 10 noiembrie, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi. Rezultatele vor fi postate pe site-ul www.bcu-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a instituţiei, până la data de 9 noiembrie 2018.
Câştigătorii care nu confirmă în termen de 10 zile de la înştiinţare nu vor mai avea dreptul să îşi revendice premiul câştigat. În acest caz, premiul nu va fi alocat. În momentul ridicării premiului, câştigătorul trebuie să facă dovada că este utilizator BCU Iaşi prin prezentarea permisului de bibliotecă vizat pe anul în curs.
ARTICOLUL 6 - Responsabilităţi
Organizatorul nu va fi răspunzător în cazul unei disfuncţii tehnice (a serverului şi/sau a Internetului), caz în care participanţii nu vor avea dreptul la nici un fel de compensare.
Facebook nu este implicat în niciun fel în organizarea acestui concurs. În consecinţă, nu poate fi tras la răspundere în cazul unei reclamaţii.
ARTICOLUL 7 – Acceptarea regulamentului
Participarea la acest concurs implică acceptarea deplină a prezentului regulament. Orice informaţie incompletă sau declaraţie falsă de identitate sau de adresă va atrage eliminarea automată din concurs a participantului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a verifica exactitatea informaţiilor furnizate de participanţi.
ARTICOLUL 8 – Forţa majoră
Organizatorul nu poate fi tras la răspundere dacă, din motive independente de voinţa sa, concursul se modifică, se amână sau se anulează integral sau parţial. Organizatorul nu poate fi responsabil şi nu i se pot solicita compensaţii.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a invalida în orice moment şi fără notificare prealabilă înscrierea oricărui participant care nu respectă prezentul regulament.

BCU Iași este operator de date cu caracter personal înregistrată în Registrul de Evidență la Autoritatea Națională pentru Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub nr. de înregistrare 11778. BCU Iași asigură confidențialitatea și prelucrarea datelor personale oferite de participanții la concursul de fotografie, în conformitate cu Regulamentul RGPD 679/2016.

Prin înscrierea la concursul de fotografie participanții își dau consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal trimise prin email.

Concurs de fotografie

Vizualizați fotografiile înscrise în concurs AICI


Câștigătorii concursului:

 • Premiul I – Mihnea Amihăilesei
 • Premiul II – Valentina Cosmescu
 • Premiul III – Gabriel Grădinaru
 • Menţiune – Cosmina Oltean
 • Menţiune - Iulia Sabou
 • Menţiune – Rebeca Ilie