Skip to content
Despre eveniment
Program
Porţi deschise
Expoziţii
Concursuri
Galerie de imagini
Parteneri
Săptămâna BT la BCU
Despre eveniment

Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
BIBLIOTECA – 180
8 – 10 noiembrie 2019

 

În acest an, Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” stau sub semnul celor 180 de ani de evoluție neîntreruptă a acestei instituții de cultură. Trăgându-și seva din vechile biblioteci ale Academiei Vasiliene de la 1640, ale mănăstirilor Sf. Sava şi Barnovschi și ale Academiei Domneşti, biblioteca se reorganizează pe principii moderne odată cu fondarea Academiei Mihăilene.

Înfiinţarea Academiei Mihăilene în 1835 şi înzestrarea bibliotecii, la 8 noiembrie 1839, cu „600 tomuri alese” se leagă de numele domnitorului Mihail Sturdza. În semn de omagiu, sărbătorim gândul nobil al domnitorului printr-o serie de evenimente pe care le organizăm în beneficiul publicului ieșean.

Conferința intitulată „Cititorul contemporan și ceremonia lecturii” va fi susținută de scriitorul Valeriu GHERGHEL, vineri, 8 noiembrie 2019, de la ora 12, în Aula BCU. Prelegerea va fi urmată de lansarea numărului omagial al Revistei Biblos (25 de ani de la apariţia primului număr).

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu începere de la ora 11.30, va avea loc premierea celor mai activi cititori din acest an. De asemenea, vor fi răsplătiți cu premii participanții la concursul de fotografie „Eu şi Biblioteca”. La intrarea în Bibliotecă, vor fi expuse fotografiile câștigătoare la concursul „Biblioteca într-o imagine”.

Duminică, 10 noiembrie 2019, în Ziua Porților deschise, organizăm vizite ghidate, inclusiv în depozitele de carte. Tururile se desfășoară în intervalul orar 10-16. În această zi deosebită, vom pregăti și câteva surprize. Seara, de la ora 18, în Aula BCU Iași, vă invităm la proiecția în premieră a filmului documentar Jurnaliști în linia întâi (1916-1918), realizat de Alina Țiței Ioncioaia.

În perioada 8-10 noiembrie 2019, toate persoanele care dețin permis BCU beneficiază de gratuitate la călătoriile cu mijloace de transport public pe traseele către și dinspre Copou. Călătorii vor prezenta controlorilor permisul de utilizator BCU.

În luna noiembrie, vizitatorii Palatului Fundației vor putea admira două expoziții de excepție: Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene, organizată de Departamentul de Colecții Speciale, la etajul I al sediului central, și Literatura de popularizare a științei în România: din perioada interbelică până în zilele noastre, organizată de Departamentul Indexare, în Cupola BCU.

Le adresăm mulțumiri prietenilor care au făcut posibilă organizarea activităților incluse în calendarul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”: Banca Transilvania, British Council, Asociația ACVO, Printco, Polirom, Humanitas, Junimea, Compania de Transport Public Iași. Totodată, le transmitem recunoștința noastră tuturor partenerilor media.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

zilele-bcu2-big
Program

PROGRAM

Biblioteca – 180

 

Vineri, 8 noiembrie 2019
12.00 -12.30
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
Deschiderea oficială

12.30 -13.30
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
Conferinţa inaugurală „Cititorul contemporan şi ceremonia lecturii”, susținută de scriitorul Valeriu GHERGHEL

13.30 – 14.00
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
25 de ani de la lansarea primului număr al Revistei Biblos

19.00 – 20.00
Casa de Cultură a Studenţilor
Concert simfonic al Filarmonicii Moldova Iași
Lucrări simfonice de R. Strauss I
Dirijor: Radu Postăvaru
Solist: Ştefan Cazacu, violoncel
R. Strauss
Festmarsch, op.1
Serenada în mi bemol major pentru suflători, op. 7
Romanţa pentru violoncel şi orchestră
Poemul simfonic Don Quijote, op.35

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019
11.30 – 12.00
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
Premierea celor mai activi cititori din filiale şi din unitatea centrală
Premierea câştigătorilor la concursul de fotografie „Eu şi Biblioteca”

11.00 – 12.00
Sala „B.P. Hasdeu”
Premierea câştigătorilor la concursul de desen „ Aş putea fi…” , organizat în cadrul proiectului cu Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu”, Tomeşti. Proiect susţinut de Asociaţia ACVO.

Duminică, 10 noiembrie 2019
10.00 – 16.00
Ziua Porţilor deschise (vizite ghidate inclusiv în depozitele de carte ale BCU Iaşi)

18.00
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi
Proiecție de film documentar “Jurnaliști în linia întâi (1916-1918)”

Concursul de fotografie „Eu şi Biblioteca”
(28 octombrie – 9 noiembrie 2019)
Vor fi premiate cele mai reuşite şi mai originale fotografii ale cititorilor cu Biblioteca. Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu format din fotografi profesionişti şi a votului publicului.

Expoziţie „Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene”, organizată de Departamentul Colecţii Speciale
(7 noiembrie – 27 noiembrie 2019)
Spaţiul expoziţional de la etajul I, sediul central

Expoziţia de carte „Literatura de popularizare a ştiinţei: din perioada interbelică până în zilele noastre”, organizată de Departamentul Indexare
(8 noiembrie – 8 decembrie 2019)
Galeriile Regale – Cupola BCU

Expoziţia de fotografie „Biblioteca într-o imagine” – vor fi expuse fotografiile premiate la concursul „Biblioteca într-o imagine”, organizat cu prilejul Zilelor BCU Iaşi în 2018
(8 noiembrie – 18 noiembrie 2019)
Spaţiul expoziţional de la parterul sediului central

Intrarea la toate manifestările este liberă. Evenimentul este public.

akademos
Porţi deschise

Duminică, 10 noiembrie 2019, în intervalul orar 10.00-16.00, vă așteptăm la Ziua Porților Deschise, pentru vizite ghidate inclusiv în depozitele de carte ale BCU Iași. Tururile ghidate se vor organiza din 30 în 30 de minute.

Dacă doriţi să rezervaţi un anumit interval orar, vă invităm să accesaţi calendarul pus la dispoziţie pe site-ul bibliotecii, la rubrica Vizite în bibliotecă.

porti-deschise
Expoziţii
cazare1
Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene
expozitie-de-carte5

Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene

Expoziţie de carte organizată de Departamentul Colecții speciale deschisă în perioada 7-27 noiembrie 2019, în spaţiul expoziţional de la etajul I, sediul central

Zilele Bibliotecii stau anul acesta sub semnul celor 180 de ani de evoluție neîntreruptă a acestei instituții de cultură. Trăgându-și seva din vechile biblioteci ale Academiei Vasiliene de la 1640, ale bibliotecilor mănăstirești de la Sf. Sava şi Barnovschi și ale Academiei Domneşti, biblioteca se reorganizează pe principii moderne odată cu fondarea Academiei Mihăilene. De-a lungul timpului, biblioteca, asemenea Academiei, a trecut prin reorganizări succesive, colecţiile îmbogăţindu-se prin donaţiile personalităţilor culturale ale vremii.

Înfiinţarea Academiei Mihăilene în 1835 şi înzestrarea bibliotecii în 8 noiembrie 1839 cu „600 tomuri alese” se leagă de numele domnitorului Mihail Sturdza. Educat în spiritul Luminilor franceze, viitorul domn regulamentar vorbea curent limbile greacă și franceză, cunoștea latina, rusa, italiana și engleza și avea vaste cunoștințe în domeniul istoriei, filosofiei, jurisprudenței și matematicii. Gestul nobil făcut de domnitor, care se înscrie în galeria donatorilor bibliotecii, este sărbătorit în fiecare an la 8 noiembrie în cadrul Zilelor Bibliotecii.

„În această zi [8 nov. 1839], fiind şi acea a Academiei care poartă numele Strălucitului ei fundator, s-au cântat în biserica Academică Tedeum în fiinţa DD. profesori şi elevi, după care D. Pah. Săulescu au rostit în sala ceremonială un cuvânt analog cu această zi solonelă. La acest prilej Î.S. au poroncit a să trimete la Academie 600 tomuri alese care au a fi începutul pentru înfiinţarea unei bibliotici publice. Comitetul Academic, împreună cu D. Referendarul [Gheorghe Asachi], au avut norocire a depune Î.S. rostirea simţirilor de recunoştinţă pentru acest nou semn a Înaltei Sale protecţii” („Albina românească”, X, nr. 89, 9 nov. 1839, p. 363).

Acest moment este considerat punct de plecare pentru istoria modernă a instituţiei ieşene. Artizanul organizării învăţământului din Moldova în perioada 1820-1849 este Gheorghe Asachi (1788-1869), inginer, arhitect, poet, prozator, dramaturg, pictor şi istoric român. Cărturarul care a luptat pentru propăşirea Moldovei prin „şcoală, limbă şi cultură” a fost desemnat referendar al Epitropiei Învăţăturilor Publice. Este organizatorul primei clase de inginerie şi primului spectacol de teatru în limba română. La propunerea sa, se organiza şi deschidea Academia Mihăileană la 16 iunie 1835, instituţie de învăţământ superior după model european, ce funcţiona cu trei facultăţi (filosofie, drept, teologie) şi două cursuri „extraordinare”. În paralel cu organizarea şi înzestrarea Academiei se avea în vedere şi dezvoltarea bibliotecii acesteia.

Referendarul Gheorghe Asachi alcătuieşte Reglementul atingătoriu despre organizaţia unei Bibliotice publice, de ţinerea şi condiţiile intrării în sala cetirei (publicat în Buletin. Foaie Oficială (Iaşi),VIII, nr. 93, 24 noiembrie 1840, p. 363-364; supliment la nr. 93, 24 noiembrie 1840) care cuprinde atât principiile de organizare a unei biblioteci, cât şi regulile de consultare şi păstrare a publicaţiilor, actuale şi astăzi. Cel dintâi bibliotecar al Bibliotecii Academiei Mihăilene a fost Dimitrie Gusti (1818-1887), valoros om de cultură, scriitor, tipograf, alcătuitor de manuale, de mai multe ori primar al oraşului Iaşi. El întocmeşte şi tipăreşte primul catalog de bibliotecă din ţară, Catalogul cărţilor de cetit în Biblioteca Academiei Mihailene (Iasii, în Institutul Albinei, 1841).

„… dupre încuviinţarea cinstitei Epitropii, se deschide publicului nostru cel întâi cabinet de lectură. Deci se poftesc doritorii a se împărtăşi de harul binefăcător al acestui aşezământ, să binevoiască a-l vizita, însă totodată este de ştiut că au a se povăţui de regulele prescrise pentru asemene scop, carele se cuprind în statutele tipărite spre ştiinţă la începutul fiescăruia tetrad al catalogului cărţilor” („Albina românească”, XII, nr. 94, 27 nov. 1841, p. 378-379).

Expoziția Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene vă propune o selecţie de cărţi din inestimabilul tezaur al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, mărturie a continuităţii în timp a acestui lăcaş de cultură. Ex-librisul ştampilă al Bibliotecii Academiei Mihăilene de pe paginile volumelor atestă drumul lung şi sinuos parcurs de bibliotecă şi de colecţiile ei, precum şi faptul că doar biblioteca asigură perenitatea valorilor. La cei 180 de ani de la organizarea ei modernă, biblioteca rămâne încă un loc de pelerinaj spiritual.

„… cu înfiinţarea acestui nou aşezământ, îndămânându-se publicului nostru un mijloc neapărat spre zborul geniului călăuzitor moldoromânilor cătră Parnas şi cătră Eden, întru simţiri de recunoştinţă să înălţăm cugetul dorinţelor cuvioase cătră părintele luminilor, rugându-l ca această casă să fie una din acele templuri pe care le-au zidit înţelepciunea, întemeindu-le pre coloanele virtuţei şi întru care dregând în paharul dreptului cuvânt apa cea înviezătoare, scoasă din izvorul adevărului şi al nemuririi, îngerul veşniciei, cu înaltă strigare, să cheme pre cei setoşi de ştiinţă ca să vie să se adăpe şi să nu mai însătoşeze în veci” („Albina românească”, XII, nr. 94, 27 nov. 1841, p. 378-379).

Literatura de popularizare a ştiinţei în România: din perioada interbelică până în zilele noastre
expozitie-de-carte1-big (1)

Literatura de popularizare a ştiinţei în România:
din perioada interbelică până în zilele noastre

 

Expoziţia „Literatura de popularizare a ştiinţei în România: din perioada interbelică până în zilele noastre”, realizată de Departamentul Indexare şi prezentă în cadrul Galeriei Fundaţiei Regale – Cupolă, prezintă o selecţie de monografii cu tentă de popularizare apărute (sau traduse) în România în ultimul secol. Aceste lucrări cuprind subiecte din mai multe domenii ale cunoaşterii – ştiinţe sociale, ştiinţe naturale, ştiinţe aplicate, medicină, tehnologie, biografii, istorie, geografie – dar care sunt prezentate publicului larg într-un limbaj accesibil. Cărţile publicate (sau traduse) în România din cadrul acestei expoziţii se vor axa pe trei mari perioade: interbelică, comunistă şi după 1990. Volumele din domeniile cunoaşterii amintite mai sus vor fi prezentate în analogie cu cele trei perioade, pentru a fi vizibilă evoluţia literaturii de popularizare de la primele tentative din ţara noastră, până la lucrările din Occident traduse în România în ultimele decenii după revoluţia din 1989.

 

Concursuri
Concurs de fotografie „Eu şi Biblioteca”
concurs-de-fotografie

BCU Iaşi lansează un concurs de fotografie cu premii în bani şi cărţi pentru cititorii săi
„Eu şi Biblioteca” – CONCURS DE FOTOGRAFIE

 

BCU Iaşi lansează concursul de fotografie „Eu și Biblioteca”, adresat cititorilor pasionaţi de fotografie. Competiţia îi provoacă pe fotografii amatori să realizeze imagini cu ei și Biblioteca (Fundația Regele Ferdinand I), în exterior sau în interior, cu telefonul sau cu un aparat de fotografiat, selfie sau nu, şi să le trimită, în perioada 24 octombrie – 31 octombrie 2019, la adresa bcumeiasi@gmail.com.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din fotografi profesionişti şi de votul publicului. Premiile vor consta în bani, cărţi şi materiale promoţionale cu Biblioteca. Fotografiile primite vor putea fi votate de public pe site-ul bibliotecii www.bcu-iasi.ro, la secţiunea dedicată concursului. Perioada de votare este 1 noiembrie – 7 noiembrie 2019. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii.

Cele mai reuşite şi mai originale imagini vor fi premiate sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi. Premiile sunt oferite de Banca Transilvania.

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE

 

ARTICOLUL 1 – Organizatori
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, cu sediul în Strada Păcurari, Nr. 4, 700511, Iaşi, România, organizează concursul de fotografie intitulat „Eu şi biblioteca”, începând din data de 24 octombrie până pe data de 7 noiembrie 2019 inclusiv.
ARTICOLUL 2 – Participanţi
Acest concurs se adresează fotografilor amatori, utilizatori ai BCU Iaşi care au calitatea de student. Pentru a dovedi că sunt utilizatori ai Bibliotecii, câştigătorii au nevoie de permisul de bibliotecă şi carnetul de student vizate pe anul în curs.
Persoanele direct implicate în organizarea, realizarea şi promovarea concursului nu se pot înscrie în competiţie.
ARTICOLUL 3 – Modalitatea de participare
Participanţii trebuie să trimită între 24 octombrie şi 31 octombrie 2018, ora 23.59, prin email, la adresa bcumeiasi@gmail.com, o fotografie cu ei şi Biblioteca. Fotografia poate fi facută în exteriorul sau în interiorul Bibliotecii, cu telefonul sau cu aparatul de fotografiat, poate fi de ansamblu sau de detaliu, selfie sau nu, după preferinţe. Un participant are dreptul să înscrie în concurs o singură fotografie, însoţită de un titlu şi de data la care a fost facută.
În email, participanţii trebuie să precizeze:
– la subiectul mesajului: „Concurs de fotografie”
– în mesaj: prenume, nume, oraş, email, telefon

ARTICOLUL 4 – Informaţii despre fotografii
În momentul trimiterii fotografiilor participanţii trebuie să se asigure că următoarele condiţii sunt respectate:

  • format JPG;
  • dimensiunea între 1 MG şi 5 MG;
  • fotografiile sunt fără drepturi de autor;
  • dacă în fotografie apare şi altă persoană, în prim plan, participantul trebuie să deţină acordul persoanei pentru a permite organizatorilor utilizarea fotografiilor în concurs;
  • fotografiile nu trebuie să aducă atingere instituţiei sau vreunei persoane şi să nu constituie un ultraj contra bunelor moravuri, o incitare la comiterea anumitor infracţiuni sau delicte, o provocare sau discriminare, o instigare la ură sau la violenţă.
  • fotografiile vor face obiectul unei selecţii prealabile realizate de către organizatori. Prin înscrirea la concurs, fiecare participant acceptă ca fotografia să poată fi distribuită şi exploatată în mod liber pe suportul digital al organizatorului – paginile de social media ale BCU Iaşi (www.facebook.com/BCUIasi, www.twitter.com/bcuiasi, www.instagram.com/bcuiasi) şi site-ul instituţiei www.bcu-iasi.

ARTICOLUL 5 – Selecţia şi premierea câştigătorilor
Utilizatorii internet vor putea să voteze fotografia preferată AICI. Votul va fi deschis începând cu data de 1 noiembrie până pe 7 noiembrie 2019, ora 23.59. Fotografia preferată va putea fi votată o singură dată. Utilizatorii pot vota una sau mai multe fotografii. La finalul concursului clasamentul în urma votului publicului şi a deciziei juriului va permite aflarea câştigătorilor.

Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu format din fotografi profesionişti şi a votului publicului. Juriul va selecta fotografiile câştigătoare în funcţie de criterii estetice, originalitate şi maniera de punere în valoare a clădirii Bibliotecii.
Premiile acordate în cadrul concursului sunt următoarele:
Premiul I: 250 de lei
Premiul II: 200 de lei
Premiul III: 150 de lei
Menţiuni speciale: cărţi şi materiale promoţionale cu BCU Iaşi

Premiile nu sunt transferabile. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, 9 noiembrie, în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi. Rezultatele vor fi postate pe site-ul www.bcu-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a instituţiei, până la data de 9 noiembrie 2019.
Câştigătorii care nu confirmă în termen de 10 zile de la înştiinţare nu vor mai avea dreptul să îşi revendice premiul câştigat. În acest caz, premiul nu va fi alocat. În momentul ridicării premiului, câştigătorul trebuie să facă dovada că este utilizator BCU Iaşi prin prezentarea permisului de bibliotecă şi carnetul de student vizate pe anul în curs.

ARTICOLUL 6 – Responsabilităţi
Organizatorul nu va fi răspunzător în cazul unei disfuncţii tehnice (a serverului şi/sau a Internetului), caz în care participanţii nu vor avea dreptul la nici un fel de compensare.
Facebook nu este implicat în niciun fel în organizarea acestui concurs. În consecinţă, nu poate fi tras la răspundere în cazul unei reclamaţii.
ARTICOLUL 7 – Acceptarea regulamentului
Participarea la acest concurs implică acceptarea deplină a prezentului regulament. Orice informaţie incompletă sau declaraţie falsă de identitate sau de adresă va atrage eliminarea automată din concurs a participantului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a verifica exactitatea informaţiilor furnizate de participanţi.
ARTICOLUL 8 – Forţa majoră

Organizatorul nu poate fi tras la răspundere dacă, din motive independente de voinţa sa, concursul se modifică, se amână sau se anulează integral sau parţial. Organizatorul nu poate fi responsabil şi nu i se pot solicita compensaţii.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a invalida în orice moment şi fără notificare prealabilă înscrierea oricărui participant care nu respectă prezentul regulament.
BCU Iași este operator de date cu caracter personal înregistrat în Registrul de Evidență la Autoritatea Națională pentru Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub nr. de înregistrare 41543. BCU Iași asigură confidențialitatea și prelucrarea datelor personale oferite de participanții la concursul de fotografie, în conformitate cu Regulamentul RGPD 679/2016.
Prin înscrierea la concursul de fotografie participanții își dau consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal trimise prin email.

Vizualizați fotografiile înscrise în concurs AICI

 

Concursul „Eu și Biblioteca” şi-a desemnat câştigătorii!

 

În urma analizei juriului au fost desemnaţi următorii câştigători:
Ştefania Iuliana Vizaru, Maria Ciobanu, Antonina Farcaş, Leonard Cosmin Dămoc, Andreea Roman, Georgiana Văculişteanu, Raluca Mihaela Sandu, Teodora Nicoleta Mihăiuc, Maria Bordianu, Andreea Butunoi (ordinea este aleatorie şi nu reprezintă ordinea premiilor şi menţiunilor).

Premierea va avea loc mâine, 9 noiembrie 2019, ora 11.30, în Aula Bibliotecii.
Candidaţii sunt rugaţi să aibă la ei buletinul, permisul de bibliotecă și carnetul de student vizate pe anul în curs.

Mulţumim tuturor concurenţilor pentru participare şi vă aşteptăm la următorul concurs!

Galerie de imagini
Conferinţa Valeriu Gherghel
Decernare distincţii
Lansare Revista Biblos
Premii concurs foto şi cei mai activi cititori
Porţi deschise
Parteneri
Parteneri
Sponsori
Parteneri media
Parteneri
logo-acvo
logo-british-council
logo-ctp
logo-editura-humanitas
logo-polirom
logo-editura-junimea
Sponsori
logo-banca-transilvania
logo-printco
Parteneri media
parteneri_media1
parteneri_media2
logo-vivafm
parteneri_media5
logo-apollonia
logo-iasifun
Săptămâna BT la BCU

Banking stories cu BT

Anul acesta suntem prezenti la Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” in calitate de parteneri. Ne place si Iasul, ne plac si cartile. Asa ca te asteptam la standul BT pe care il gasesti chiar la intrare, sa vorbim mai multe despre banking, antreprenori sau despre orice vrei tu. Sa citim impreuna… printre randuri. Banking stories, le-am putea spune.

Poti sa vii pana duminica la BT Corner, daca ai nevoie sa iti tragi putin sufletul sau pur si simplu sa iei o pauza. Am creat o mica oaza de relaxare, cu bean bags, good vibes only si tot ce trebuie. #zen
Si nu doar atat, vom premia cele mai reusite fotografii cu cladirea BCU Iasi la concursul de fotografie “Biblioteca intr-o imagine”, adresat cititorilor pasionati de fotografie. Speram ca te-ai inscris si tu!

Noi credem ca Iasiul a fost pus mereu in miscare de ideile oamenilor sai. Oameni care vad oportunitati acolo unde altii vad probleme. Care ofera solutii si gasesc rezolvari, facand ca totul sa mearga inainte.
Pana la urma, mari idei ale Romaniei au pornit de aici, imbogatind cultura intregii tari. De aceea iubim acest oras.

SOCIAL MEDIA
Facebook-f Twitter Google-plus-g Youtube Instagram
CERCETARE
  • Biblioteci virtuale
  • Baze de date științifice
  • Biblioteca Digitală
  • Centrul de Documentare Europeană
  • Resurse Web
  • Pentru bibliotecari
    • Cod deontologic
    • Legislaţie de bibliotecă
    • CZU
    • ISSN
    • IFLA
LINKURI RAPIDE
  • Permise
  • Tarife
  • Întrebaţi un bibliotecar
  • Vizite în bibliotecă
  • Împrumut interbibliotecar
  • Structura bibliotecii
    • Direcțiune
    • Departamente
    • Coordonări
    • Colaborări
PARTENERI
  • Parteneri academici
  • Parteneri media
  • Parteneri culturali
  • Parteneri instituționali
  • Sponsori
  • Colaboratori
PUBLICAŢII
  • Revista Biblos
  • Lucrări editate în bibliotecă
  • Lucrări în colaborare
  • Revista presei culturale
    • Convorbiri literare
    • Decât o Revistă
    • Dilema Veche
    • Familia
    • Mozaicul
    • Observator Cultural
    • Pro Saeculum – Revista de cultură, literatură şi artă
    • România literară
    • Steaua literară, artistică și culturală
    • Suplimentul de cultură
    • Timpul
    • Tribuna – revistă de cultură care apare sub egida Consiliului Județean Cluj
    • Viața românească

RO-CULTURA I Site vechi I Webmail I Lista de discuţii Biblos

Politica de cookie-uri  |  Politica de confidențialitate  |  Termeni și condiții

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA
www.ro-cultura.ro

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru web.

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim sau să le dezactivezi în setări.

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu" Iaşi
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Mai multe detalii despre Politica noastră de Confidențialitate .

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.

Politică cookie-uri

Mai multe informații despre Politica Cookie-uri