„Şapte Miliarde de Visuri. O singură Planetă. Consumă responsabil.”

sigla bcu    sigla appmiEXPOZIŢIE DE CARTE DE MEDIU
Editia a III - a
25 mai - 12 iunie 2015
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi

UNEP
UNEP
               
UNEP
UNEP

Şapte Miliarde de Visuri.
O singură Planetă.
Consumă responsabil.

în cadrul seriei de evenimente:
ZILELE MEDIULUI
cu ocazia:

22 mai - Ziua Internaţională a Biodiversităţii
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului

ziua mediului

Ziua Internațională a Mediului, ce se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie, reprezintă oportunitatea pentru toată lumea de a realiza cât de importantă este grija față de Pământ și de a deveni agenți ai schimbării.

Tema din acest an este: “Seven Billion Dreams.One Planet.Consume With Care!” ( “7 Miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă!”)

Bunăstarea omenirii, a mediului, precum și modul de funcționare a economiei, depind în cele din urmă de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei.

Multe dintre ecosistemele Pământului se apropie de puncte critice, de epuizare sau de schimbări ireversibile, împinse de creșterea numărului de locuitori ai planetei și de dezvoltarea economică. Până în 2050, în cazul în care consumul şi producția actuală rămân aceleași și cu o populație în creștere (estimată la 9,6 miliarde în 2050), vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul nostru de viață.

Și totuși, statisticile arată că oamenii consumă mult mai mult decât ceea ce resursele naturale ale planetei pot oferi în mod durabil şi uneori chiar mai mult decât ar avea nevoie.

Expoziția de carte de mediu, aflată în acest an la a treia ediție, dorește să tragă un semnal de alarmă asupra acestor probleme. Printr-o prezentare specială atragem atenția asupra consumului necontrolat de materii prime și resurse naturale, cât și asupra impactului pe care îl are acesta asupra planetei noastre. Cititorul care-și va opri pașii la etajul I al bibliotecii, în spațiul expozițional, va avea posibilitatea să observe o gamă complexă de cărți dedicate acestui eveniment, prezentate într-un cadru special de către Mihaela Ulman, bibliotecar al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie
expozitie

Sus