Expoziţie de carte „Schimbă-ţi comportamentul, nu schimba clima!"

Vă invităm să vizitați expoziția de carte „Schimbă-ți comportamentul, nu schimba clima! Oricine, oricând, oriunde", deschisă în sediul central al B.C.U. "Mihai Eminescu" în perioada 2-25 iunie. Expoziția este dedicată zilelor internaționale ale mediului şi biodiversității.

„Există puține șanse de a proteja mediul fără un sens de responsabilitate" (Kofi Annan)

Expoziția deschisă în perioada 2-25 iunie 2014 semnalează prin câteva titluri de carte existența realelor amenințări care pândesc viitorul planetei. Fie că asistăm la o exploatare anarhică a resurselor energetice, la o degradare continuă a resurselor vitale ale Terrei, fie că e vorba de un urbanism haotic dublat de ineficiența politicilor guvernamentale de protejare a mediului, fie că intervențiile brutale ale omului asupra unor ecosisteme naturale cu echilibru deja precar amplifică incontrolabil evoluții climatice ireversibile, fie în sfârșit, că însăși relația organică dintre om și mediul ambiant este supusă cotidian unei trivializări lipsite de noimă, toate acestea nu pot conduce decât la un deznodământ tragic pentru generațiile viitoare.

Formal, „Ziua Pamântului" este sărbătorită anual la 22 aprilie prin acțiuni mai mult sau mai puțin spectaculoase, dar sănătatea mediului în care trăim zi de zi îndeamnă la mai multă responsabilitate și spirit participativ din partea tuturor celor pentru care un viitor pentru generațiile prezente ori care vor veni se construiește începând de azi...


Sus