Recital cameral - Cvartetul Arcadia

editia a II-a

Câștigător al unora dintre cele mai de seamă competiții internaționale precum Osaka International Chamber Music Competition 2014, Wigmore Hall London International String Quartet Competition în 2012, Almere International Chamber Music Competition în 2011 și Chamber Music Competition Hamburg în 2009  Cvartetul Arcadia: Ana Török – vioară, Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă şi Zsolt Török – violoncel va concerta la Iași în 21 aprilie 2016, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

Evenimentul face parte din turneul de promovare a Academiei Sighișoara, școala de vară și festivalul de muzică de cameră aflat la cea de a 23-a ediție în acest an. Organizată la inițiativa violonistului și pedagogului Alexandru Gavrilovici, Academia Sighișoara găzduiește anual, în perioada 1-14 august, tineri muzicieni din întreaga lume care beneficiază de atenția și îndrumarea artiștilor și dascălilor consacrați din Elveția, Germania, Austria, Spania și nu în ultimul rând România. În acest an, școala de vară propune tinerilor artiști cursuri de compoziție, canto, muzică de camera, vioară și vioară barocă, violoncel, contrabas, pian, fortepiano și harpă. De asemenea, participanţii vor putea opta și în anul acesta pentru cursul de Tehnica Alexander, deosebit de apreciat în edițiile precedente ale Academiei.

Activitatea Cvartetului Arcadia este strâns legată de Academia Sighișoara. Membrii ansamblului au participat încă din perioada de formare, în calitate de cursanți, la master class-urile și recitalurile studenților Academiei. În prezent sunt invitați permanenți ai şcolii de vară, atât în calitate de artiști interpreți cât și în calitate de profesori de muzică de cameră, vioară și violă.

În cadrul recitalului din 21 aprilie 2016, Cvartetul Arcadia va interpreta lucrări de bază din repertoriul clasic, romantic și contemporan: Cvartetul de coarde nr. 1 în si bemol major, „Vânătoarea” de Joseph Haydn, Cvartetul de coarde în re major, op. 18, nr. 3 de Ludwig van Beethoven și Cvartetul de coarde nr. 4 de Béla Bartók.

În perioada 2013-2016 Academia Sighișoara este organizată de Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Cultura Viva din Berna, fiind co-finanţată printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Sus