„Made In China”


sigla aaf sigla bcu

china

MADE IN CHINA
EUGEN NEGREA     AFIAP

BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ
„MIHAI EMINESCU” - IAȘI


05 IULIE 2015 - 31 IULIE 2015

O extraordinară poveste, spusă cu ajutorul aparatului de fotografiat, de fotograful, maestrul şi profesorul EUGEN NEGREA.

„Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede” (Confucius).

Biblioteca Centrală Universitară Iaşi, în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, vă invită în perioada 5 iulie – 31 iulie 2015, în Galeriile Regale, pentru a vizita expoziţia de fotografie „MADE IN CHINA”, a maestrului fotograf EUGEN NEGREA (AFIAP - preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România).

Acest fermecător demers artistic ne aduce în prim plan o viziune captivantă, veridică şi realistă asupra Chinei de astăzi, împletită subtil cu imagini care te transpun într–o altă dimensiune temporală, aceea a leagănului unei civilizaţii aparent demult apuse. Aparent, căci niciodată rădăcinile acesteia, apărute de-a lungul văilor fluviului Galben şi a fluviului Yangtze, nu au dispărut, ci s-au transformat şi au dominat, transformând China într-o ţară care impresionează prin diversitatea ei culturală.

Marele Zid Chinezesc, parcurile din Beijing, templele, oamenii de pe stradă, fotografiile de noapte, totul fascinează în această expoziţie, în care artistul pare a se fi transformat într-un adevărat translator intercultural, a cărui menire este de a ne transmite mesajul existenţei şi a necesităţii multiculturalismului.

Această expoziţie contribuie fundamental la înţelegerea modului în care îl putem percepe pe Celălalt, fie el artist în spatele aparatului de fotografiat sau subiect al fotografiei în faţa obiectivului.

Marius Romila, AAFR Iaşi

Sus