„Ieri, azi şi mâine?”

Expoziţia „Ieri, azi şi mâine?” se înscrie în campania Protejaţi cartea, iniţiată în 2009 de Biroul de Marketing al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

Prezervarea colecţiilor este unul dintre principalele obiective ale politicii oricărei biblioteci. Mânuirea corectă a documentelor, atât de către cititori cât şi de către bibliotecari, creşte durata de viaţă a colecţiilor de bibliotecă şi reduce costurile de recondiţionare şi restaurare ale acestora. Este important ca cititorii noştri să înţeleagă că au o mare responsabilitate în prezervarea colecţiilor de bibliotecă şi transmiterea lor în bună stare de conservare generaţiilor viitoare.

Ne propunem să tragem un semnal de alarmă în privinţa rolului pe care-l joacă factorul uman în protejarea colecţiilor de bibliotecă. Dacă în privinţa factorilor microclimatici s-au făcut progrese importante prin modernizarea spaţiilor de depozitare, dotarea cu mobilier adecvat, instalaţii de climatizare, de urmărire şi corectare a parametrilor de microclimat, instalaţii antiincendiu şi antifurt, factorul uman rămâne în continuare principalul responsabil de degradarea colecţiilor de bibliotecă.

Expoziţia împreună cu pliantele şi semnele de carte distribuite la sălile de lectură subliniază importanţa unei mânuiri corecte a materialului de bibliotecă şi încurajează cititorii să respecte regulile de consultare a colecţiilor.

Conservatorii de bibliotecă şi bibliotecarii fac apel la toţi cei care beneficiază de serviciile bibliotecii să ofere ajutor în lupta continuă de a salva cultura scrisă.

expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie

Sus