HOW CAESAR MADE BRITAIN AN ISLAND

HOW CAESAR
MADE
BRITAIN
AN ISLAND

Professor Kai Brodersen
(Universität Erfurt)

Institutul de Arheologie Iaşi, în parteneriat cu British Council Iaşi, are placerea de a vă invita la prelegerea Prof. Dr. Kai Brodersen despre contextul geografic şi istoric care a condus la schimbarea percepţiei Imperiului Roman asupra Britaniei ca insulă, odata ce Iulius Caesar a eşuat să o cucerească.

Prelegerea va avea loc luni, 24 noiembrie 2014, ora 17.30, în sala B.P. Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi.

Kai Brodersen este specialist în istorie antică, teologie clasică şi protestantă. În anul 2008 devine profesor de cultură antică la Universitatea din Erfurt, Germania, a cărui preşedinte este şi în prezent.

Cariera sa în cercetare s-a concentrat pe istoriografia şi geografia greacă şi romană, inscripţii, oracole şi texte miraculoase şi istorie economică. Redactor la revista ştiinţifică Historia, membru al Consiliului Consultativ European al Princeton University Press şi membru al Academiei de Ştiinţe Saxone din anul 2014, Prof. dr. Kai Brodersen se bucură de o vastă experienţă britanică, în calitate de fost bursier al universităţilor Newcastle, St. Andrews, Royal Holloway, University of London şi St. John’s College din Oxford.

Prelegerea va fi susţinută în limba engleză, iar accesul în sală este deschis tuturor celor interesaţi de tema prezentată, în limita locurilor disponibile.Sus