Festival de Cvartet la Iaşi

  Festival de Cvartet la Iaşi

11-13 noiembrie 2014
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu"

Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” Iaşi şi Filarmonica Moldova Iaşi vă invită la Festivalul de Cvartet, 11-13 noiembrie, ce va avea loc în Aula BCU Iaşi cu participarea cvartetelor Giocoso, Gaudeamus şi Ad libitum.

Programul Festivalului:

Marţi, 11noiembrie 2014, ora 19
Cvartetul Giocoso

Sebastian Câşleanu – vioara I
Teofil-Iustinian Todică – vioara a II-a
Adrian Stanciu – violă
Bas Jongen – violoncel
W. A. Mozart – Cvartetul în mi bemol major, KV 428
E. Křenek - Cvartetul nr. 3, op. 20
F. Mendelssohn-Bartholdy - Cvartetul nr. 6 în fa minor, op.80

festival cvartet


Cvartetul Giocoso a luat naştere în 2003 sub îndrumarea domnului Prof. univ. dr. Dan Prelipcean, membru al Cvartetului Voces din Iaşi. Din 2011, membrii cvartetului urmează un master în muzica de cameră cu profesorul Johannes Meissl de la Cvartetul Artis al Universitărţii de Muzică şi Arte Aplicate din Viena. Află mai multe despre Cvartetul Giocoso AICI: https://www.facebook.com/giocosostringquartet/infoMiercuri, 12 noiembrie 2014, ora 19
Cvartetul Gaudeamus

Lucia Neagoe - vioara I
Raluca Irimia - vioara a II-a
LeonaVarvarichi – violă
Sebastian Vârtosu - violoncel
E. Grieg – Cvartetul op. 27
D. Şostakovici – Cvartetul op. 73 nr. 3

festival cvartet

Cvartetul de coarde Gaudeamus a luat fiinţă în anul 1987 sub îndrumarea maestrului Dan Prelipcean, membru al renumitului cvartet Voces. Cvartetul a apărut pentru prima dată la Braşov, în cadrul Festivalului muzicii de cameră, în Concursul de interpretare pentru cvartete studenteşti (ed. a 19-a, 1988), unde a obţinut Premiul I. După terminarea studiilor universitare, toţi cei patru instrumentişti au ocupat prin concurs posturile de solişti concertişti ai Filarmonicii Braşov. Află mai multe despre Cvartetul Gaudeamus AICI: http://www.filarmonicabrasov.ro/prezentare/cvartetul-gaudeamus/Joi, 13 noiembrie 2014, ora 19
Cvartetul Ad libitum

Alexandru Tomescu - vioara I
Şerban Mereuţă - vioara a II-a
Bogdan Bişoc – violă
Filip Papa – violoncel
A. Webern – Langsammersatz
W. A. Mozart – Cvartetul în re minor KV 421
F. Schubert – Cvartetul Fata şi moartea

festival cvartet
Cvartetul de coarde Ad libitum a fost fondat în anul 1988, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Membrii fondatori: Adrian Berescu (vioara I), Şerban Mereuţă (vioara II), Bogdan Bişoc (violă), Filip Papa (violoncel). Începând din aprilie 2008, „Ad Libitum” este numit cvartet de stat al Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, drept recunoaştere a activităţii desfăşurate pe mari scene ale lumii. Din septembrie 2011, Alexandru Tomescu devine prim-violonist al cvartetului de coarde „Ad Libitum”. Află mai multe despre Cvartetul Ad libitum AICI: http://www.adlibitumquartet.com/ro/02/bio.htmlBiletele se găsesc la Casa de bilete din strada Cuza Vodă, nr. 29. Relaţii: 0332/882.025.

Înfiinţată în 1835 ca bibliotecă a Academiei Mihăilene şi înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale.

Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

Sus