„Am citit ... mai bogat am devenit!”

Proiectul județean „Am citit ... mai bogat am devenit!”, Ediţia I, organizat de Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” din Iași, se desfășoară in perioada 11 ianuarie – 15 iunie 2016 și se adresează elevilor din clasele I – IV, dorindu-se a fi un model de bune practici în stimularea interesului acestora pentru lectura și carte. Activitatea principală a proiectului vizează împrietenirea elevilor cu cărțile, ceea ce presupune, pe lângă inființarea unui Club de Lectura în fiecare din cele 10 scoli partenere, și diverse activități literar – artistice de recitare, de redare plastică a impresiilor lasate de textul literar, prin desen/ pictură, de întocmire a unor fișe complexe de lectură, precum și de creare a unor texte literare proprii.

Prima activitate din cadrul proiectului se numește „Miracolul cartilor” și a fost preconizată a fi realizată la BCU Mihai Eminescu, vineri, 15 ianuarie 2016, ora 13. În descrierea activității propuse sunt incluse:

  • vizitarea Bibliotecii Centrale Universitare „M. Eminescu” și informarea privind activitățile ce se desfășoară într-o bibliotecă judeteană;
  • lansarea proiectului „Am citit … mai bogat am devenit!”;
  • expoziție de pictură ce ilustrează poeziile lui Eminescu;
  • minirecital de poezie – cantece pe versuri de Eminescu.

Sus