ACCES GRATUIT la cărțile și revistele Springer Nature, la baza de date Reaxys-Elsevier şi la colecţia de reviste De Gruyter

Springer Nature și enformation oferă, în perioada 15.11.2016 - 31.12.2016, ACCES GRATUIT la colecțiile de reviste Nature și la un număr de 8.200 de cărți Springer.
Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional și #deacasa

Nature Research are o lungă tradiție în științele vieții, științele fizice și medicina clinică, începând cu revista reprezentativă „Nature”, care publică cele mai importante lucrări de cercetare științifică în științe și tehnologie din 1869.

 • Portofoliul științelor vieții include revistele „Nature” și apreciata serie „Nature Reviews”. Toate publicațiile din portofoliul științelor vieții sunt titluri de referință în domeniul lor, Nature fiind revista #1 în științe multidisciplinare.
 • În domeniul științelor fizice, Nature a publicat numeroase lucrări în fizică, științe ale materialelor și chimie. Atenția este concentrată asupra excelenței editoriale și a inovației. Toate revistele publică cele mai importante și avangardiste progrese în cercetare din disciplina respectivă. Cititorii și utilizatorii acestor titluri găsesc o combinație unică de conținut care îi ține la curent cu cele mai recente descoperiri, noutăți, comentarii și analize. De asemenea, revistele publică informații speciale și alt conținut suplimentar online.
 • De asemenea, Nature.com împreună cu Springer Nature au publicat reviste de nivel internațional aflat în avantgarda medicinii clinice. De la car diologie, la reumatologie, revistele acoperă o gamă largă de specialități medicale care sunt utile medicilor și profesioniștilor în îngrijirea medicală.

Acces IP instituțional
Acces #deacasa

Springer eBooks
Colecțiile de cărți Springer reprezintă o resursă unică pentru cercetarea științifică. Springer eBooks oferă acces la cele mai complexe colecții de titluri științifice și domeniul științelor, tehnologiei și medicinii (STM) și a științelor sociale și umaniste (HSS) disponibile în prezent.

 • Conținut esențial din toate domeniile științifice și de cercetare: știință, tehnologie, medicină, științe umaniste, sociale, business, management, economie, finanțe, etc.
 • Acces la peste 200.000 de cărți, inclusiv serii, lucrări de referință, monografii, lucrări ale conferințelor, manuale, etc. Această perioadă de acces gratuit acoperă o lista de 8.290 de titluri.

Acces IP instituțional
Acces #deacasa

De asemenea, de pe calculatoarele din reţeaua BCU Iaşi şi UAIC mai poate fi accesată gratuit, în perioada 20.11.2016 – 20.12.2016, baza de date Reaxys-Elsevier, unică în domeniul chimiei, deţinută şi operată de către Elsevier Information System GmbH.

Modalitate de acces:

REAXYS este o soluție Web pentru cercetătorii ce activează în domeniile chimie organică și anorganică și discipline conexe, și este bazată pe combinarea conținutului din bazele de date Crossfire Beilstein, Gmelin și Patent Chemistry Database.

Reaxys este o bază de date online, unică în domeniul chimiei, cuprinzând compuși chimici și proprietăți factuale conexe, informații despre reacții și sinteză, precum și date bibliografice, colectate și afișate printr-o interfață interactivă.

Reaxys este deținută și operată de către Elsevier Information Systems GmbH.

Instrumentele de căutare, analiză și procesele Reaxys sunt concepute în funcție de nevoile și cererile utilizatorilor și conțin:

 • Planificator de sinteză pentru a proiecta traseul optim de sinteză;
 • Reacții multiple pentru a identifică reacțiile precursoare care stau la bază sintezei compușilor țintă;
 • Posibilități de căutări suplimentare, cum ar fi capacitatea de a genera interogări de structuri după nume sau expresii;
 • Filtre după rezultatul căutării după proprietățile esențiale, randamentul de sinteză, alte criterii;
 • Vizualizarea rezultatelor;
 • Similitudini de căutare;
 • Analiză de transformare.

Reaxys conține o arhivă extinsă de date validate experimental de care chimiștii au nevoie, inclusiv structuri, reacții chimice și proprietăți fizice. Acum chimiști pot obține date relevante care nu se pot regăsi în alte surse, extrase din publicații atent selecționate pentru importanța și relevanța acestora.

Reaxys stabilește un nou standard în ce privesc informațiile din domeniul chimic. Proiectată de chimiști pentru chimiști, Reaxys accelerează fluxul de lucru prin combinarea datelor de reacție și substanțe din chimia organică, organometalică, anorganică și fizică cu planificarea de sinteză.


O altă bază de date la care utilizatorii BCU Iaşi şi UAIC au acces gratuit, în această perioadă,  este colecţia de reviste De Gruyter.

Perioada de desfășurare: 10.11.2016 – 31.01.2017

Modalitate de acces:

De Gruyter este cunoscută pentru publicațiile sale academice de cel mai înalt nivel de peste 260 de ani. Localizată în Berlin, compania publică peste 1.300 de titluri noi în fiecare an în științele umaniste, științele sociale, medicină, științele naturii și drept; publică peste 750 de reviste și oferă o gamă largă de conținut digital. Grupul de companii include editurile De Gruyter Akademie Forschung, Birkhäuser, De Gruyter Mouton, De Gruyter Oldenbourg, De Gruyter Open și De Gruyter

De Gruyter oferă peste 900 de reviste acoperind toate domeniile cercetării științifice.

 • Peste 900 de reviste, 406 pe bază de abonament, 507 în regim open access
 • Peste 730 de reviste în limba engleză, 234 din aceste pe bază de abonament
 • Aproximativ 30 de reviste electronice noi în 2016
 • Impact: 158 reviste au primit un factor de impact în 2015
 • Includerea în 460 de servicii diferite de indexare, inclusiv: Web of Science, Scopus, Compendex, JGate și ProQuest
 • Accesul permanent la fiecare revistă asigurat de Portico

Sus