Biblioteca de informatică

Adresa:  Str. G-ral Berthelot nr. 16, Iasi, în Corpul C al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”
Telefon:  0232 201491
Persoana de contact:  Fuioaga Geanina-Doina - Responsabil Biblioteca de Informatică
E-mail:  bibl_inf@yahoo.com


Accesul la bibliotecă se face pe baza permisului de intrare în BCU, care este valabil în sediul central şi în toate filialele.

Colecţii

Fond total (2019): 2.658 de volume (cărţi şi periodice)
Număr de înregistrări în baza de date (2019) : 2.220

Biblioteca de Informatică deţine colecţii de documente (carte şi periodice) din domeniile matematică şi informatică. Dintre colecţiile de periodice străine, cele mai importante sunt: Journal of the ACM (1955 - 2003), Theoretical Computer Science (1998 - 2002), Artificial Intelligence (1986 - 1994), Fundamenta Informaticae (1999 - 2004).

De asemenea, biblioteca are colecţiile actualizate ale publicaţiilor periodice româneşti de specialitate: CHIP , PC World , PC Magazin , Gazeta de Informatică , precum şi CD-urile corespunzătoare. În cadrul bibliotecii, este oferită spre consultare studenţilor şi cadrelor didactice de la Facultatea de Informatică, pe baza de rezervare online, colecţia de aproximativ 100 CD-uri de specialitate furnizate de firma MICROSOFT, prin reprezentanţa sa din România.

Cataloage:

Biblioteca pune la dispoziţia beneficiarilor săi:

  • înregistrările bibliografice ale publicaţiilor din colecţiile Bibliotecii de Informatică care sunt incluse în Catalogul online al BCU Iaşi
  • Catalogul naţional online - RoLiNeST (Romanian Library Network Science & Technology) care include bazele de date ale celor mai importante biblioteci universitare din ţară

Servicii oferite

  • posibilitatea de a consulta orice document din colecţii - prin împrumut la domiciliu sau la sala de lectură;
  • accesul la bazele de date online la care biblioteca este abonată
  • informaţii bibliografice de specialitate;
  • întocmirea de bibliografii tematice, la cerere;
  • instruirea utilizatorilor în procesul de documentare.

Sus