expoziţii temporare

Repere cronologice | Societatea „Şcoala Română” | Academia Română | Evocări | Corespondenţă

Simion Florea Marian

S-au împlinit, în acest an, 175 de ani de la naşterea şi 115 ani de la moartea lui Simion Florea Marian. Personalitate marcantă a ultimelor decenii ale secolului al XIX-lea şi primului deceniu al secolului XX, membru al Academiei Române de la 34 de ani, S.F. Marian a impresionat încă din timpul vieţii prin vastitatea operei sale, prin aria sa de cuprindere, prin deschiderea unor noi direcţii în etnografie, dar şi prin implicarea socială. Interesat încă din perioada studiilor secundare de literatura populară, debutând la 19 ani în revista Familia cu studiul O nuntă la Ilişeşti, S.F.Marian îşi urmează cu tenacitate visul de a scoate la lumină tezaurul culturii populare, nu doar din Bucovina ci, cu ajutorul colaboratorilor, de pe cuprinsul întregii viitoare Românii Mari.

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi vă invită să vizitaţi expoziţia deschisă în perioada 12-28 septembrie 2022, în sediul central, etajul I, pentru a evoca opera etnologului bucovinean.

expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie

Sus