Iași în vreme de război: 1916-1918

expozitie foto documentarăExpoziția „Iași în vreme de război: 1916-1918”, realizată de Departamentul Colecții Speciale, cuprinde o selecție de fotografii document din patrimoniul bibliotecii care aduc în fața publicului larg diferite ipostaze ale evenimentelor desfășurate în bătrânul oraș voievodal în acei ani de grea cumpănă și surprind implicarea familiei regale și a armatei, a misiunilor străine în Marele Război, dar și a personalului medical, a doamnelor din înalta societate, în special contribuția Reginei Maria, în organizarea rezistenței în spatele frontului.

Expoziția, situată între coloanele exterioare ale parterului clădirii, va putea fi vizionată de public pe parcursul mai multor luni.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 12 iulie 2018, ora 12, în Sala „B.P. Hasdeu”, sediul central. Prezintă: dr. Sorin Iftimi, istoric, muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prof. univ. dr. Daniel Șandru, coordonator al Programului „Centenar” din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi şi conf. univ. dr. Ioan Milică, director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi.

Sus