Acţionează pentru un aer curat!

Acţionează pentru un aer curat!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi organizează în perioada 22mai – 22 iunie 2019, în Galeriile Fundaţiei Regale – Cupolă, expoziţia de carte de mediu "ACŢIONEAZĂ PENTRU UN AER CURAT!"

Ajunsă la a VII-a ediţie, expoziţia de carte de mediu din acest an se concentreaza atat pe tipurile de poluare a aerului și modul în care acesta afectează sănătatea și mediul nostru, dar şi pe importanţa biodiversităţii şi a ecosistemelor sănătoase pentru bunăstarea societăţii umane. De aceste două elemente, aerul si biodiversitatea, depind sistemele noastre alimentare, nutriţia şi sănătatea noastră.

Împreună cu expoziția de carte vor fi prezentate o serie de fotografii făcute de fotograful Adrian Baltariu.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea conferinţei „Ecologia umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 iunie a fiecărui an. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat! Acţionează pentru un aer curat!

Sus