„Călătoria oamenilor cărții”

„Călătoria oamenilor cărții”

23 Aprilie este de multă vreme o zi specială. Pentru Creștinătate, pentru oamenii cărții și pentru iubitorii de călătorii. Orice călătorie instruiește. Orice călătorie edifică, adaugă noi conexiuni și luminează în mod special mintea și inima.

Călătoria oamenilor cărții este o propunere. Aparent am putea-o considera o expoziție de carte. O călătorie și un popas al unor volume, ce-au coborât de pe polițele bibliotecii și s-au adăpostit în câteva vitrine. Au ieșit din înghesuiala rafturilor și s-au expus razelor privirii. Uși deschise către lumi diverse.

Călătoria oamenilor cărții. A creatorilor de lumi. Scriitori și cititori. Oameni care culeg înlănțuirea de litere negre și de spații albe și, pagină cu pagină, o pun ușor în coșurile minții lor, iar de aici, ființe nevăzute, ascunse bine înlăuntru, țes peisaje și cadre, culori și mirosuri, emoții și întrebări. Proiectează apoi pe ecranele interioare universuri care se vor contopi veșnic cu lumea noastră.

Călătoria oamenilor cărții este urma adâncă pe care o lasă fiecare poveste în ființă noastră. Și astfel, cu fiecare carte pe care o citim, suntem traversați de o sumedenie de conștiințe, care ne rămân în simțiri, în fiecare privire și în fiecare gând.

Oamenii cărții sunt oamenii vieții. Așa cum sufletul se desprinde de trup, atunci când viața pământească se sfârșește, tot astfel, suflul cărții trece în trupul cititorului și îl locuiește. Iar la final, se unește cu celelalte cărți din ființa acestuia.

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași vă invită marți, 23 aprilie 2019, la orele 14:00, în spațiul expozițional de la etajul I al bibliotecii, pentru a ne fi alături într-o călătorie specială în lumea cărților.

Vă vor însoți în acest demers și vă vor oferi câte o carte cadou: dr. Richard Constantinescu, Carmen Andronic, Dorina Crăciunescu și Carmen Vițcu (bibliotecari din cadrul Serviciului Relații cu Publicul și Împrumut Interbibliotecar – BCU Iași).

expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie expozitie

Sus