„AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI”

conferinta

Joi, 27 februarie 2020, începând cu orele 15.00, în Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, va avea loc Conferința AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI, organizată în parteneriat de Baroul Iași, Asociația ”Vespasian V. Pella și Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași.

În cei peste 150 de ani de existență, Baroul Iași a cunoscut un continuu proces de modernizare și, în tandem cu întreaga societate românească, și-a adaptat structurile instituționale atât la imperativele politico-juridice naționale cât și la standardele civilizației europene. Pe lângă meritul de a se fi impus în lumea juridică nu doar ca simpli hermeneuți ai legii ci ca părți active în procesul legislativ, avocații ca oameni ai cetății, au constituit elita intelectualității și modele demne de urmat.

Alocuțiunile domnului avocat Tudor Duca, Decanul Baroului Iași, domnului conf. univ. dr. Ioan Milică, Director al Bibliotecii Centrale Universitare, domnului Florin Cîntic, Directorul Arhivelor Naționale Iași și doamnei avocat, prof. univ. dr. Aurora Ciucă, președintele Asociației ”V. V. Pella” vor fi urmate de comunicări privind istoria Baroului Iași și statutul avocatului, rolul pledoariei și evocarea unor personalități marcante din rândul avocaților ieșeni care au s-au afirmat în lumea juridică, politică sau literară.

Sus