Concert de muzică veche românească din colecţia de folclor a lui Anton Pann

concert

Luni, 21 mai 2018, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași va avea loc un Concert de muzică veche românească din colecția de folclor a lui Anton Pann, desfășurat în cadrul Proiectului cultural-educativ dedicat elevilor din liceele ieșene, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. Inițiatorul și organizatorul evenimentului este Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Interpretează Ansamblul vocal-instrumental „Floralia” al Specializării Muzică religioasă de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, dirijat de conf. univ. dr. Irina Zamfira Bucescu-Dănilă.

Repertoriul concertului este alcătuit dintr-un buchet de cântece de lume culese și notate de Anton Pann, în semiografie psaltică, în broșurile Spitalul amorului sau cântătorul dorului publicate între 1850-1852, care conțin melodii reprezentative pentru folclorul românesc urban din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Sunt invitați să participe elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, coordonați de profesorii preoți Mihai Ursache și Iulian Zaltariov, de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, coordonați de prof. Simona Boroda, precum și alți iubitori ai muzicii folclorice autentice. Intrarea este liberă.

Sus